Benkő Andrea

a Beszélj Bátran Stúdió alapítója, az MTVA Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője

(A Britishpedia 2021-ben megjelentette „Magyarország sikeres személyiségei“ című enciklopédiájában)

Hiszem, hogy mindenki születik valamire. Az én életemet mindig is meghatározta a tanítás szeretete. Tíz év iskolai tanítás után, 1995-ben kezdtem el rádiózni Székesfehérváron, a Kodolányi János Egyetem Kommunikáció szakának egykori rádiójában, a Vörösmarty rádióban. Négy évvel később a kommunikáció szak akkori tanszék vezetője, egykori
tanárom, a legendás rádiós és televíziós személyiség, Győrffy Miklós hívott a Kossuth rádióhoz. Ismét iskolapadba ültem, kommunikáció szakon diplomáztam a Kodolányin, rádiós szakirányon.
Szakdolgozatomat retorikai-stilisztikai témában írtam, ünnepi beszédeket elemeztem. Egykori beszédtanárom, a csodálatos nyelvész, szakíró, Wacha Imre adta az ötletet, aki a közmédiában évtizedeken át tanította a kollégákat mikrofon mögött megszólalni.
A Kossuth rádió mellett, az elmúlt húsz évben, sok éven át televíziós műsorokat is készítettem. Jelenleg több, élő és felvett műsor szerkesztő-műsorvezetője vagyok a Kossuth rádióban.
Rendszeresen zsűrizek novellaíró, vers – és prózamondó, valamint szép kiejtési versenyeken. Számtalan rendezvényre hívtak, hívnak műsort vezetni. Ma már jól érzem magam akkor is, ha akár száz ember előtt kell beszélnem, pedig egykor, kamasz lányként még a bolti eladót is féltem megszólítani!